Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Elmasnouviu.cat
L'Ajuntament del Masnou engega les videoactes

Ple juny 2018.L’Ajuntament del Masnou s’ha adherit a l’acord marc de subministrament del sistema de vÝdeoactes i transmissiˇ de plens de l’Associaciˇ Catalana de Municipis que permet enregistrar sessions plenÓries, gestionar els arxius, emmagatzemar les dades i signar de forma digital les actes.

Aquest sistema de gravaciˇ d’actes, amb signatura digital reconeguda, permet substituir la tradicional acta en format paper i reflecteix de forma mÚs fefaent el contingut de les intervencions fetes i dels acords presos. Es tracta d’un instrument de millora en el procÚs d’implantaciˇ d’una administraciˇ plenament electr˛nica i d’assoliment d’un grau ˛ptim de transparŔncia i d’accÚs del ciutadÓ a la informaciˇ i a la documentaciˇ dels ens locals.

La primera sessiˇ enregistrada amb aquest sistema va ser la del Ple ordinari del mes de juny. Les videoactes poden ser consultades al portal de reproducciˇ de videoactes de l’Ajuntament del Masnou i permet la cerca de punts i d’intervencions.

Principals avantatges:

Seguretat: El fet que el sistema de videoactes enregistri totes les intervencions –tant en vÝdeo com Óudio– suposa una eina imprescindible per garantir l’exacte certificaciˇ de les intervencions efectuades i dels acords presos.

Simplicitat: Aquest sistema permet substituir un procediment de transcripciˇ que esdevÚ llarg i complex obtenint un estalvi en hores, mantenint la informaciˇ tractada en els plens municipals.

Flexibilitat: El sistema de videoactes es pot adaptar a diferents solucions tecnol˛giques que els ajuntaments puguin estar utilitzant. Permet incorporar la retransmissiˇ en directe i aprofitar els micr˛fons i/o cÓmeres actuals.

Ordre: L’acta es conforma en base al que s’enregistra i aix˛ obliga a qui intervÚ a usar el micr˛fon (perquŔ quedi enregistrat). AixÝ, all˛ que no s’enregistra no forma part de l’acta, fet que evita interrupcions perquŔ qui parla ha de tenir l’˙s de paraula a travÚs del seu micr˛fon.

TransparŔncia: Permet fÓcilment incorporar la sessiˇ del ple a la pÓgina web de l’ens local facilitant en obert i de forma ordenada tota la informaciˇ (intervencions, acords, documents...)

Projecciˇ: Les solucions facilitades permeten als membres del ple tenir accÚs a totes les intervencions, seves o d’altres, possibilitant donar a conŔixer-les.

MÚs informaciˇ: Videoactes (ACM) 

Informaciˇ publicada el 23 de juliol de 2018
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00