Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Elmasnouviu.cat
El Ple aprova per unanimitat la modificaciˇ urbanÝstica que desencalla la problemÓtica hist˛rica que patia l'Ómbit de Can Montals

Ple Municipal del 19 de juliol del 2018.Una sala capitular plena de gom a gom, majoritÓriament per part de ve´ns i ve´nes de Can Montals equipats amb pancartes i samarretes reivindicatives, va celebrar l’aprovaciˇ inicial de la modificaciˇ puntual del PGOU en l’Ómbit de la UA1 Can Montals.

El Ple del juliol, celebrat ahir, dia 19, va aprovar aquest punt per unanimitat de tots els grups municipals, amb l’objectiu de poder garantir el desenvolupament de manera efectiva del polÝgon d’actuaciˇ previst pel Pla General, afavorint l’obtenciˇ del s˛l amb qualificaciˇ d’espais lliures. Aix˛ facilita que l’Ómbit pugui solucionar problemes hist˛rics, com la manca de serveis o l’existŔncia de carrers sense urbanitzar.

Per part de l’Equip de Govern, el regidor d’Urbanisme i Obres, Ricard Plana, va explicar que la proposta divideix en dos els Ómbits d’actuaciˇ: al nord, els habitatges constru´ts i amb mancances d’urbanitzaciˇ de carrers i, al sud, la zona no constru´da. Plana va continuar dient que “desprÚs de diverses temptatives els ˙ltims anys, tambÚ d’anteriors regidors d’Urbanisme presents al Ple”, el Ple Municipal, 19 juliol del 2018. Reivindaciˇ ve´nat Can Montals.que es portava a aprovaciˇ “no Ús la soluciˇ perfecta, per˛ sÝ de consens”, i que tant els ve´ns com l’Ajuntament hi havien posat molt de la seva part per a obtenir-la. 

Malgrat la unanimitat del plenari, alguns dels grups municipals a l’oposiciˇ van matisar les seves posicions. Els grups mÚs favorables a la proposta van ser el PP, que a travÚs de Federico de las Heras s’hi va mostrar obertament a favor, i el PSC, si bÚ el seu portaveu, Ernest Su˝Ú, es mostrava escŔptic amb la possibilitat que el punt prosperÚs malgrat el consens del ve´nat.

MÓxim FÓbregas (ICV-EUiA-E) va anunciar inicialment l’abstenciˇ del seu grup, tot expressant reticŔncies sobre el tractament del carrer de Figueres de forma preferent per als vianants i en relaciˇ a una estimaciˇ de costos “no suficientment justificats”. Davant la voluntat que la proposta tirÚs endavant en les millors condicions possibles, va exigir compromisos a l’Equip de Govern: partides al pressupost 2019 per encarregar els projectes urbanÝstic i d’obres i actuacions per mantenir el terreny en ˛ptimes condicions de neteja i salubritat.Per la seva part, Frans AvilÚs (Cs) Ple Municipal, 19 juliol del 2018. Reivindaciˇ ve´nat Can Montals.tenia dubtes respecte al nou vial, per˛ tenint en compte el compromÝs del govern perquŔ tota la zona en el seu conjunt sigui una realitat al mÚs aviat possible i davant del consens dels ve´ns, va anunciar el seu vot favorable.

DÝdac Mirˇ, en nom de la CUP-PA, va mostrar la seva preocupaciˇ perquŔ “un 30% d’habitatge de protecciˇ oficial traslladat al carrer d’Almeria permet esquivar la construcciˇ immediata de pisos” i pel fet que “el criteri pel trasllat Ús purament econ˛mic i no social”. Tot i aixÝ, van anunciar el seu vot favorable si existia el compromÝs de l’Equip de Govern de treballar per a una nou pla d’habitatge que impliqui replantejar l’habitatge de protecciˇ oficial en el seu conjunt.

Finalment, el posicionament d’ Eduard Garcia (PDeCAT-Uniˇ) va ser el mÚs dur. Va recordar que quan el seu grup municipal ostentava tant l’alcaldia com la regidoria d’Urbanisme ja va encarregar un estudi sobre aquest Ómbit, que durant 4 anys va estar paralitzat per sentŔncies. Va agrair l’esforš del ve´nat per a l’obtenciˇ del seu vot favorable i va criticar que l’Equip de Govern no haguÚs dedicat el mateix esforš a la recerca de consens. Garcia va cloure la seva intervenciˇ indicant que “el model de poble no passa per densificar el municipi” i que “no ens agrada que l’HPO vagi tot al carrer d’Almeria”.

Ricard Plana va tancar el debat corroborant els compromisos presos amb el grup municipal de la CUP-PA per treballar en conjunt la polÝtica d’habitatges protegits del futur, i va convidar a sumar-s’hi a la resta de grups. TambÚ va fer seus els compromisos amb ICV-EUiA-E i els va demanar la reconsideraciˇ de l’abstenciˇ. Finalment, i davant els dubtes expressats pels costos reals que tingui l’actuaciˇ, va aclarir que en les diverses trobades amb el ve´nat va quedar clar que “mai es tirarÓ res endavant si no hi ha acord amb els ve´ns”.

DesprÚs que el punt s’aprovÚs, finalment per unanimitat dels presents, i entre aplaudiments del p˙blic assistent, l’alcalde, Jaume Oliveras, va felicitar tots els grups municipals, els ve´ns i ve´nes i el regidor d’Urbanisme.

Un altre punt urbanÝstic va tenir protagonisme en el plenari de juliol. Va ser l’aprovaciˇ inicial de la modificaciˇ puntual del PGOU del Masnou sector 10 Llevant La Colomina N2, que va ser aprovat amb 14 vots a favor (6 d’ERC-AM-MES, 3 de Cs, 2 d’ICV-EUiA-E i 2 del PSC), 2 en contra (CUP-PA) i 5 abstencions (PDeCAT- Uniˇ).

De nou Ricard Plana (ERC-AM-MES) va explicar la proposta de modificaciˇ de planejament, consistent en traslladar tres mil metres quadrats a la parcelĚla contigua que “permet obtenir s˛l, sumats els metres de la modificaciˇ aprovada en el Ple anterior, amb el compromÝs de debatre mÚs endavant, i a proposta de la CUP-PA, l’˙s que se li doni”.

MÓxim FÓbregas, en nom d’ICV-EUiA-E va demanar la retirada del punt, entre altres motius per l’increment de 30 habitatges que suposava respecte a la proposta inicial. Per part del PP, Federico de las Heras es va mostrar “a favor d’afegir peces per decidir-ne els usos futurs, per˛ no a qualsevol preu”, de manera que va presentar una esmena per mantenir la densitat de vivendes inicial del projecte i la tipologia de cases unifamiliars de la zona.

DesprÚs d’un recÚs per debatre aquest extrem amb la resta de grups municipals, l’esmena va ser incorporada al text amb el consens de tots el grups. D’entre els que es van mostrar favorables a la proposta, el PSC, per boca del seu portaveu, Ernest Su˝Ú, es va felicitar perquŔ s’aprovaven les bases per superar i millorar la situaciˇ dels clubs esportius del municipi, per˛ tambÚ va exigir a l’Equip de Govern transparŔncia i recerca de consens, i va posar quatre lÝnies vermelles: “soluciˇ per a les persones que ocupen la caseta, garantir un espai de lleure per a l’escola Marinada, la incorporaciˇ de mÚs places d’aparcament i mantenir la propietat dels terrenys del CD Masnou”.

DÝdac Mirˇ, per la CUP-PA, va justificar el seu vot negatiu: “estem en un carrerˇ sense sortida, ens diuen, que no podem aturar, en una segona bombolla immobiliÓria” i “canviar torres de luxe per pisos de 90 metres quadrats era positiu, mÚs accessible per a la gent del Masnou”. Tot i aixÝ, va animar a la constituciˇ de la comissiˇ per estudiar els usos futurs de les parcelĚles obtingudes, en aquest i en l’anterior plenari. El portaveu del PDeCAT-Uniˇ, que es va abstenir en la votaciˇ, va criticar que es tractava de la tercera modificaciˇ en aquest sector en els ˙ltims quatre mesos: “no es poden anar posant pedašos, els canvis urbanÝstics s’han de tractar en global” i que “amb la modificaciˇ d’avui, l’operaciˇ no queda garantida. O Ús que es farÓ costi el que costi?”, es va lamentar Garcia.

Altres punts debatuts al Ple
Proposta d’atorgament d’honors i distincions del Masnou: fill predilecte i fill adoptiu. Aprovat amb 18 vots a favor, a excepciˇ de Cs (2 vots, en absŔncia d’un regidor), que es van abstenir.

Increment retribucions personal previstes a la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat de l’any 2018 i Aprovaciˇ inicial de l’expedient n˙m. 16/2018 Suplement de CrŔdit capÝtol 1 amb baixa Fons de ContingŔncia. Aprovats en votaciˇ conjunta, tant les urgŔncies com els propis punts, per unanimitat.

Aprovaciˇ inicial de la modificaciˇ del Conveni de colĚlaboraciˇ entre l'└rea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l'Ajuntament del Masnou per a la constituciˇ del Consorci per a la promociˇ d'habitatges protegits en el municipi Aprovats, tant la urgŔncia com el propi punt, per unanimitat.

Mocions i declaracions institucionals
No se’n van presentar.

AudiŔncia p˙blica prŔvia
Un veÝ en representaciˇ de la comissiˇ de ve´ns de Can Montals va protagonitzar les intervencions del p˙blic abans del Ple, tot expressant que portaven 50 anys esperant un projecte com aquest i que hi havia un consens gairebÚ mÓxim entre les famÝlies afectades, que llu´en samarretes amb el lema “SÝ a Can Montals acabat, prou Can Montals vergonyˇs”. 

TambÚ va intervenir a l’audiŔncia una ve´na que va expressar les seves queixes sobre l’estat de deixadesa del poble. DesprÚs va prendre la paraula la directora de l’escola Sagrada FamÝlia, que va comentar que tant la peticiˇ d’una nova lÝnia p˙blica de P3 com els canvis de mobilitat prop de l’escola dificultaven que les famÝlies del municipi hi optessin a plaša. Per ˙ltim, el president del Club AtlŔtic Masnou va mostrar el seu suport a l’adquisiciˇ d’una nova parcelĚla per part de l’Ajuntament per possibilitar “la ciutat esportiva del segle XXI”. 

Finalitzada la sessiˇ plenÓria, ve´ns de Can Montals van agrair la unanimitat en l’aprovaciˇ del punt que els afectava i van qualificar la jornada com “la mÚs important en el calendari del municipi en 50 anys”.

L’alcalde, Jaume Oliveras, va cloure la sessiˇ anunciant el comiat de l’interventora, animant el p˙blic a assistir al Ple de Riure i, en absŔncia de sessions fins al setembre, desitjant un bon estiu a tothom.

Informaciˇ publicada el 20 de juliol de 2018
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00