Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Elmasnouviu.cat
Ocata estrena el nou sistema de recollida porta a porta de paper i cartrˇ per als comeršos
Els establiments del barri fan la prova pilot d'aquest tipus de recollida, que s'estendrÓ a la resta del Masnou durant les properes setmanes

Imatge de la campanya per fomentar el reciclatge als comeršos.Els establiments comercials d’Ocata estrenen, en fase de prova pilot, el nou sistema de recollida porta a porta de paper i cartrˇ. La recollida d’aquests residus es duu a terme els dimarts i els divendres, entre les 10 i les 14h.

Els comerciants han de deixar prŔviament les caixes de cartrˇ ben plegades a la vorera, davant l’establiment. Si no hi ha prou espai com per permetre el pas de vianants, han de conservar el cartrˇ i el paper dins el local fins que els operaris de la recollida d’escombraries passin a recollir-ho. Els comeršos, doncs, ja no podran utilitzar els contenidors de recollida selectiva per dipositar-hi paper o cartrˇ.

Aquest dimarts ha estat el primer dia de funcionament del porta a porta. La meitat dels comeršos d’Ocata havien deixat correctament el seu cartrˇ al carrer. Durant el matÝ, els operaris van tenir temps suficient per fer la recollida a tot el municipi i, fins i tot, comeršos d’altres zones van fer-ho correctament tot i que encara no s’hi havia iniciat la prova pilot. En total es van recollir 140 kg de cartrˇ amb el sistema porta a porta. Actualment s’estÓ informant presencialment a comeršos del Masnou Alt, que serÓ el proper barri que adoptarÓ el porta a porta per recollir el paper i cartrˇ dels establiments.

L’Ajuntament recomana l’adreša de correu electr˛nic manteniment@elmasnou.cat per resoldre qualsevol dubte o aclariment. El motiu principal pel qual s’introdueix aquest nou sistema de recollida Ús evitar els habituals desbordaments d’aquesta fracciˇ de residus al voltant dels contenidors de determinades zones del municipi. En una carta enviada als comeršos, el consistori recorda que si s’eviten els desbordaments de contenidors es millora l’espai p˙blic i es facilita que la ciutadania s’hi trobi millor.

Aquesta mesura amplia les accions dutes a terme per part de l’Ajuntament dins el marc de la campanya “El Masnou Ús casa teva”, que pretÚn fomentar el civisme, especialment pel que fa a la correcta separaciˇ dels residus. Per exemple, al desembre del 2016 es van repartir fulletons a les llars i als comeršos del Masnou per fomentar la colĚlaboraciˇ ciutadana pel que fa a la recollida selectiva de residus. Ja aleshores, es recordava al sector comercial la importÓncia de plegar correctament les caixes de cartrˇ i de dipositar-les al contenidor corresponent.

En paralĚlel, la introducciˇ de la recollida porta a porta s’emmarca dins els punts 141 i 143 del Pla d’Acciˇ Municipal (PAM). L’un, es refereix a la instauraciˇ d’una nova ordenanša de recollida d’escombraries (aprovada inicialment al Ple de maig per˛ pendent d’entrar en vigor). L’altre, a la potenciaciˇ de la sensibilitzaciˇ ambiental i el foment del reciclatge.

Informaciˇ publicada el 18 de juliol de 2018
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00