Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

El Masnou
El Masnou
El Masnou
El Masnou
El Masnou
El Masnou
El Masnou
Regidoria de Salut P˙blica i Consum
Oficina Municipal d'Informaciˇ de Consum


QuŔ Ús l'OMIC?
L'Oficina Municipal d'Informaciˇ de Consum Ús un servei de l'Ajuntament del masnou per ajudar les persones consumidores i usuÓries a defensar els seus drets per mitjÓ de la informaciˇ prŔvia, l'assessorament i la recepciˇ de reclamacions en matŔria de consum.

╔s un servei municipal d'atenciˇ directa i gratu´ta a travÚs del qual es pot solĚlicitar informaciˇ sobre qualsevol problemÓtica que pugui afectar-nos com a persones consumidores.

Els serveis que ofereix sˇn:
o Atenciˇ personalitzada de consultes.
o Recepciˇ, gestiˇ i resoluciˇ de les queixes i reclamacions ( com a mÝnim de les persones consumidores domiciliades al Masnou o les referents a establiments radicats al municipi).
o Mediaciˇ entre les parts per a la resoluciˇ de determinades qŘestions.
o Campanyes d'informaciˇ, sensibilitzaciˇ i orientaciˇ.
o Material informatiu.
o Documentaciˇ tŔcnica.
o ColĚlaboraciˇ amb la Junta Arbitral de Consum.

 

Qui sˇn les persones consumidores?
Les persones fÝsiques o jurÝdiques de qualsevol nacionalitat o procedŔncia que, com a destinatÓries finals, adquireixen, fan ˙s o gaudeixen, dins el territori de Catalunya, de bÚns i serveis per a llur consum o ˙s particular, familiar o colĚlectiu, sempre que el prove´dor tingui carÓcter empresarial o professional o sigui la mateixa Administraciˇ p˙blica.

Els drets de les persones consumidores (recollits a la Llei 22/2010, del 20 de juliol, del codi de consum de Catalunya – art. 121-2) sˇn: 

A) El dret a la protecciˇ de la salut i a la seguretat.
B) El dret a la protecciˇ dels interessos econ˛mics i socials.
C) El dret a la indemnitzaciˇ i reparaciˇ de danys.
D) El dret a la protecciˇ jurÝdica, administrativa i tŔcnica.
E) El dret a la informaciˇ, l'educaciˇ i la formaciˇ.
F) El dret a la representaciˇ, la consulta i la participaciˇ.
G) Els drets lingŘÝstics.

Com realizar una reclamaciˇ/den˙ncia de consum:
En primer lloc, cal comunicar a l'establiment o l'empresa els fets. Es pot fer mitjanšant els fulls oficials de reclamacions o aquest model.

Davant una resposta insatisfact˛ria, es pot presentar una reclamaciˇ/den˙ncia a l'Oficina Municipal de Consum del Masnou (cal estar domiciliat al Masnou o que hi estigui l'empresa a la qual es reclama). Si no viviu al Masnou, adreceu-vos a l'OMIC del vostre municipi, l'Oficina Comarcal o l'AgŔncia Catalana de Consum.

En l'escrit de reclamaciˇ o den˙ncia cal incloure-hi les dades personals (adreša, telŔfon de contacte, etc.), els fets i la peticiˇ, i s'hi ha d'adjuntar tota la documentaciˇ de quŔ disposeu (factura, tÝquet, publicitat, pressupost…).

Amb una reclamaciˇ es pot obtenir, mitjanšant una mediaciˇ o un arbitratge, la reparaciˇ d'un dany, el retorn de determinades quantitats o bÚ la rescissiˇ d'un contracte o l'anulĚlaciˇ d'un deute. Amb una den˙ncia es posen en coneixement de l'Administraciˇ uns fets que poden ser constitutius d'infracciˇ administrativa per tal que els investigui i, si escau, actu´ d'ofici per corregir la conducta infractora i defensi els interessos generals.

Per fer aquesta tramitaciˇ, tambÚ podeu demanar l'assessorament d'una associaciˇ de consumidors.

 

Oficina Municipal d'Informaciˇ de Consum del Masnou
Responsable del servei: Josep Rossell

La primera atenciˇ es fa a l'Oficina d'Atenciˇ Ciutadana (OAC).
Adreša:
Carrer de Roger de Flor, 23
08320 El Masnou
TelŔfon: 93 557 18 00
Fax: 93 557 17 04
Horari:  matins de dilluns a divendres, de 8.30 a 14 h; dijous a la tarda, de 16 a 19 h. (A l'agost, l'OAC tanca a les tardes.) Cal concertar visita per a assessorament en la presentaciˇ de reclamacions/den˙ncies.
Adreša electr˛nica: omic@elmasnou.cat

 
Anteriors SegŘents"El Masnou Viu"Perfil del contractantQueda'tEspai EscŔnic Ca n'HumetOficina Local d'Habitatge
Anteriors SegŘentsCentre d'Empreses Casa del MarquŔsLa Deixalleriaoferta formativa CFPAMEl Masnou. Terra de marBiblioteca Joan Coromines
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00